top of page
SYNOPSIS BLACK.png

Η SynOpsis του θεματικού έτους για την Κλιματική Αλλαγή, βρίσκει το WeFor
έτοιμο να φέρει σε επαφή τα εμπλεκόμενα μέρη του ζητήματος. Η τελευταία
δράση, μέσα από τη συμμετοχή διάφορων ΜΚΟ με κοινές περιβαλλοντικές αξίες -
με θετική ματιά στο πρόβλημα - στόχο έχει να προβάλει τον πολυεπίπεδο
χαρακτήρα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Είναι δεδομένο πως στην προσπάθεια αυτή - όπως και στο πρόβλημα γενικότερα,
το κοινό του WeFor, δε θα μείνει παρατηρητής. Ζητήματα όπως η σύγχρονη
βιώσιμη πόλη, θα απασχολήσουν ενεργά την εκδήλωση μέσα από workshops και
keynote speeches.

Η αισιοδοξία δεν πηγάζει μόνο από την προσπάθεια της κοινωνίας των πολιτών.
Η δράση αυτή, θα δώσει το βήμα σε “πράσινες” start up εταιρείες, οι οποίες με τις
ιδέες τους συμβάλουν σε ένα σύγχρονο οικονομικό μοντέλο που υποστηρίζει την
πράσινη μετάβαση.

Ο Χώρος
Μέρος Εκδήλωσης

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Aμφιθέατρο του Ιδρύματος  Ευγενίδου.

Ημερομηνία και ώρα

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 έως τις 19:00.

Οι ομιλητές

Μαθιουδακης_3x.jpg

Κωσταντίνος
Μαθιουδάκης

Lostarakos_3x.jpg

Αναστάσιος Λωσταράκος

Βασίλης Στενός_3x.jpg

Βασίλης Στενός

Τεντόμας_3x.jpg

Χρήστος
Τεντόμας

Μελινα_3x.jpg

Μελίνα
Ντάνχαμ

Captain Lukas_3x.jpg

Λουκάς
Γκουρτσογιάννης

Δημήτρης Electra_3x.jpg

Δημήτρης
Κιτσικόπουλος

Ξυπολητάς_3x.jpg

Βασίλης
Ξυπολητάς

Καρτάλης_3x.jpg

Κωσταντίνος
Καρτάλης

Θάνος Μπελαλίδης_3x.jpg

Θάνος
Μπελαλίδης

Έμμα Δοξιάδη_3x.jpg

Έμμα
Δοξιάδη

Καλλιόπη Παπαδάκη_3x.jpg

Καλλιόπη
Παπαδάκη

Θεοδωρίδης_3x.jpg

Αλέξανδρος
Θεοδωρίδης

Thela_3x.jpg

Γιάννης
Πιτσάκης

Λυδία Παπαδάκη_3x.jpg

Λυδία
Παπαδάκη

Ιωσιφιδης_3x.jpg

Δημήτρης
Ιωσηφίδης

Οι Moderators
Φαίη Μακαντάση

Η Φαίη Μακαντάση είναι Διευθύντρια Ερευνών στον ερευνητικό οργανισμό διαΝΕΟσις. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια Μικροοικονομική Θεωρία και Θεωρία Παιγνίων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Η Διδακτορική της Διατριβή (Ph.D.) ολοκληρώθηκε στο ΟΠΑ με τίτλο “Trade Policy under Imperfect Competition”. Υπήρξε Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια (Post-Doctoral fellow) σε θέματα μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα, των εξαγωγικών επιδόσεων της χώρας και της μέτρησης του ανθρώπινου κεφαλαίου της. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε βραβεία/υποτροφίες από το ΙΚΥ, την Τράπεζα Κύπρου, το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ». Πρόσφατα έλαβε ένα ερευνητικό βραβείο από το Hellenic Observatory του London School of Economics σε θέματα ευφυούς μοντελοποίησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Έχει ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και έχει συγγράψει και επιμεληθεί επιστημονικά κοινωνικο-οικονομικές μελέτες που αφορούν στην Ελλάδα, την έξοδο της από την κρίση και τον εκσυγχρονισμό της.

Φαίη Μακαντάση_3x.jpg
Αντιγόνη Μολοδάνωφ
Μολοδάνωφ_3x.jpg

Η Αντιγόνη Μολοδάνωφ είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), του ελληνικού παραρτήματος του MITEF Global.

Η Αντιγόνη είναι επίσης Partnerships and Network Director στην Sylipsis Corporation, μία αμερικανική εταιρεία υπηρεσιών, με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογικά καινοτόμων εταιρειών σε διεθνές επίπεδο. Το Sylipsis Model, το οποίο αναδύθηκε από το άκρως επιτυχημένο MITEF Greece Startup Competition, συλλέγει τις πιο ξεχωριστές και τεχνολογικά προηγμένες ιδέες και έργα από ακαδημαϊκούς ερευνητές, την αγορά καθώς και από επαγγελματίες από την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο.

Πριν τη συμμετοχή της στο MITEF Greece, η Αντιγόνη ήταν Senior Wealth Management Advisor στην εταιρεία Iolcus Investments S.A. και Senior Private Banker Advisor στην Alpha Bank, όπου ανέπτυσσε και διαχειριζόταν μακροχρόνιες επενδυτικές σχέσεις με μεγάλους πελάτες καθώς και με εταιρείες, παρέχοντας επενδυτικές και διαχειριστικές υπηρεσίες.

Workshops
Climate Mosaic Workshop

Το «Μωσαϊκό του Κλίματος» (Climate Mosaic ) είναι ένα εργαστήρι που σχεδιάστηκε στη Γαλλία και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και κατανόηση της κλιματικής αλλαγής.
Βασισμένο στην έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, IPCC (δηλαδή τους επιστήμονες των Ηνωμένων Εθνών), εξηγεί τη λειτουργία του κλίματος και τις συνέπειες της διαταραχής του. Δίνει την ευκαιρία να μάθουμε πολλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και απευθύνεται τόσο στους αρχάριους όσο και στους ειδικούς.

Το Workshop θα διεξαχθεί από την Ελένη Αντωνιάδου και τον Θέμη Αλεξανδρή.

Η Ελένη Αντωνιάδου έχει σπουδάσει Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο ΠΑ.ΜΑΚ και εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Παράλληλα, είναι Program Coordinator στο μετασχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ecogenia που έχει ως στόχο την διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση μαθητών πάνω σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης, είναι πιστοποιημένη facilitator του εκπαιδευτικού εργαστηρίου "Climate Fresk" και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα εργαστηρίων τόσο σε ενήλικες όσο και σε ομάδες μαθητών.

Ο Θέμης Αλεξανδρής είναι τελειόφοιτος στο Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και πραγματοποιεί τη διατριβή του σχετικά με τη Βιωσιμότητα της διατροφής. Εργάζεται ως μέλος της Ecogenia, στο μετασχολικό πρόγραμμα και παράλληλα πιστοποιήθηκε ως facilitator του εκπαιδευτικού εργαστηρίου "Climate Fresk".

Θέλετε να καταλάβετε και να ξεδιαλύνετε το αληθινό από το ψεύτικο ως προς τα κλιματικά προβλήματα με έναν διασκεδαστικό και συνεργατικό τρόπο;

Σας προσκαλούμε λοιπόν να δηλώσετε συμμετοχή και να συμμετάσχετε μαζί μας, προσπαθώντας όλοι μαζί να "χτίσουμε" αυτό το μωσαϊκό.

Workshop 2b_3x.jpg
Workshop 2a_3x.jpg
Οι Χορηγοί μας
Θερμοί υποστηρικτές του Synopsis
Platinum
Sponsors_3x.jpg
Under the Auspices
city of athens_3x.jpg
In kind
Dekaflion Sponsor_2x.jpg
Γλυκακι_3x.jpg
Flocafe_3x.jpg
Potato King_3x.jpg
bottom of page