New Event
CINEQUALITY
Το “CinEquality”, το νέο event της καμπάνιας «WeForwomen», θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου και ώρα 20:30 στον ανοιχτό χώρο του Μεταλλουργείου, στην καρδιά της Αθήνας.
18 Ιουνίου 2021, 20:30
Πειραιώς 127 - Μεταλλουργείο, Γκάζι
“CinEquality”, το νέο event της καμπάνιας «WeForwomen»
Το “CinEquality”, το νέο event της καμπάνιας «WeForwomen», θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην καρδιά της Αθήνας στο Γκάζι Πειραιώς 127, Μεταλλουργείο. Θα προβληθεί η ταινία «Μια ημέρα για όλον τον κόσμο/Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» της σκηνοθέτου Μαριάννας Οικονόμου.
Πρόκειται για μια ταινία, η οποία έχει ως πρωταρχικό στόχο να αναδείξει την ψυχική δύναμη που κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της, μια δύναμη που ώθησε και ωθεί κάθε γυναίκα να διεκδικεί την ισοτιμία και το σεβασμό μέσα σε μια κοινωνία.
Τα ζητήματα που θίγει το ντοκιμαντέρ αφορούν την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, παρουσιάζοντας γυναίκες που στάθηκαν γερά στα πόδια τους λέγοντας όχι στην σωματική και λεκτική βία. Με γνώμονα τα ίσα δικαιώματα που τους αντιστοιχούν, θέλησαν να χαράξουν το δικό τους δρόμο τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό, παροτρύνοντας άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους. Το “CinEquality” θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, η οποία θα συγκινήσει και θα αγγίξει όσους την παρακολουθήσουν.
Θα προηγηθεί της προβολής μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της τέχνης αλλά και της κοινωνίας των πολιτών στην αντιμετώπιση φαινομένων ανισότητας στην Ελλάδα.
Σε Συνεργασία με
Ομιλητές
Γνωρίστε τους ομιλητές μας
01
Ζέτα Δούκα
Ηθοποιός, Παρουσιάστρια και Ιδρύτρια της ΜΚΟ “Anasa”. Η Ζέτα Δούκα πρωτοστάτησε τόσο στον χώρο της τέχνης όσο και στην εκκίνηση του κινήματος #metoo στη χώρα μας.
02
Νίκος Ευσταθίου
Ο Νίκος Ευσταθίου γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Yale, και έκανε το μεταπτυχιακό του στην σχολή Διεθνών Σχέσεων του Columbia στην Νέα Υόρκη, με εξειδίκευση στην τεχνολογία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την επικοινωνία.
03
Γιάννα Χορμόβα
Η Γιάννα Χορμόβα είναι διοικητικός επιστήμονας και εμπειρογνώμων δημοσίων πολιτικών. Eίναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων
Ταινία
Η ταινία και η σκηνοθέτης
«Μια ημέρα για όλον τον κόσμο»
Ιστορίες ελληνίδων και μεταναστριών που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, θυμάτων έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, που αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ξεφύγουν από το τοξικό περιβάλλον.
Μαριάννα Οικονόμου
Η σκηνοθέτης της ταινίας “Μια ημέρα για όλο τον κόσμο” σπούδασε ανθρωπολογία στο University College London, φωτογραφία-δημοσιογραφία στο London College of Printing και παραγωγή βίντεο στο South Thames College του Λονδίνου. Από το 1985 δουλεύει ως φωτογράφος και συνεργάζεται με περιοδικά και διαφημιστικές εταιρείες.
Χορηγοί
Θερμοί υποστηρικτές του CinEquality
Gold
Silver
In Kind
New Event
The Final Cut
Η τελευταία δράση της καμπάνιας WeForWomen κλείνει με μια μοναδική εκδήλωση για την Γυναίκα και τον Πολιτισμό, στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30, στην αίθουσα “Ιφιγένεια” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για το WeFor να έχει την στήριξη του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.
4 Δεκεμβρίου 2021, 12:30
Πειραιώς 254 - ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
“The Final Cut”, το τελευταίο event της καμπάνιας «WeForWomen»
Η πρώτη καμπάνια του WeFor ολοκληρώνεται στις 4 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα και τη συμβολή της στον Πολιτισμό.
Πρόκειται για δύο session συζήτησης μεταξύ ανθρώπων από το χώρο του πολιτισμού και νεαρών φοιτητριών που σπουδάζουν σε σχετικές σχολές.
Μέσα από τα δύο Session συζήτησης θα γίνει μια προσέγγιση της θεματικής «Γυναίκα και Πολιτισμός» τόσο διαχρονικά, εξετάζοντας τον ρόλο που η γυναίκα έχει επιτελέσει στο συγκεκριμένο χώρο και μπορεί να εκτελέσει τα επόμενα χρόνια, όσο και τις εκφάνσεις που αυτός ο ρόλος αποκτά στην Ελλάδα του 2021.
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα “Ιφιγένεια” του Ιδρύματος Μείζονος Πολιτισμού.
Σε Συνεργασία με
Ο Χώρος
Οι Ομιλητές
Γνωρίστε τους ομιλητές μας
Φωτεινή Βαλεοντή
Η δρ. Φωτεινή Βαλεοντή είναι ερευνήτρια (AHRC Leadership Fellow) στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου με σπουδές στην Πληροφορική και διδακτορικό στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Ειδικεύεται στην χρήση τεχνολογιών αιχμής, όπως το blockchain και τα NFTs, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στον χώρο του πολιτισμού.
Ματίνα Γκόγκα
Η Ματίνα Γκόγκα είναι Μάνατζερ Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard.
Είναι υπεύθυνη για προγράμματα και εργαστήρια τα οποία απευθύνονται στην εκπαιδευτική κι ευρύτερη κοινότητα και για τη λειτουργία της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Κέντρου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών, και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική, την Ανάπτυξη Σταδιοδρομίας, καθώς και στη Στρατηγική Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Γιάννα Χορμόβα
Η Γιάννα Χορμόβα κατέχει την θέση της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Eίναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης), καθώς και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το University of Leicester.
Μάξιμος Μουμούρης
Ο Μάξιμος Μουμούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη το 1999. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο Πολιτιστική διαχείριση του τμήματος Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου. Από το 2020 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ιάκωβος Καμπανέλης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.
Σοφία Εφραίμογλου
Mε γνήσιο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και ως Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».
Παράλληλα, η κα Σοφία Κουνενάκη–Εφραίμογλου είναι Ταμίας στο ∆ιοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και Εντεταλμένο Μέλος ∆ιοικητικού Συμβουλίου για την Εταιρική ∆ιακυβέρνηση. Είναι μέλος του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια και του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του ALBA. Στο ΕΒΕΑ είναι εκλεγμένο μέλος στο ∆ιοικητικό Συμβούλιο και Υπεύθυνη για την Τουρκία στο Τμήμα ∆ιεθνών Σχέσεων. Είναι επίσης, Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Τεχνόπολη–Ακρόπολις Α.Ε.» (Τεχνολογικό Πάρκο) και μέλος στο ∆ιοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών.
Η Παρουσιάστρια
Γνωρίστε την παρουσιάστρια μας
Δώρα Αναγνωστοπούλου
Η Δώρα Αναγνωστοπούλου σπούδασε Κοινωνιολογία στην Ιταλία. Ξεκίνησε την τηλεοπτική της πορεία στην ΕΡΤ, προλογίζοντας κινηματογραφικές ζώνες.
Το 2020 εντάχθηκε στο δυναμικό του Mega, παρουσιάζοντας το απογευματινό και το βραδινό δελτίο ειδήσεων καθώς και την επιτυχημένη εκπομπή Mega Stories.
H Δώρα Αναγνωστοπούλου θα είναι η Παρουσιάστρια του event και η συντονίστρια των δυο Session της συζήτησης για την Γυναίκα και τον Πολιτισμό, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα στις δύο γενιές που λαμβάνουν μέρος.
Η Performer
Γνωρίστε την performer μας
Παυλίνα Βουλγαράκη
Η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι Ελληνίδα τραγουδοποιός, στιχουργός της «έντεχνης» και εναλλακτικής ποπ μουσικής σκηνής. Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1991 και σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Με την τραγουδοποιία ασχολήθηκε αμέσως μετά την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο. Έκανε πρακτική άσκηση στην σχολική ψυχολογία ενώ η πτυχιακή της είχε το θέμα «Η θεραπεία του τραύματος μέσα από την τέχνη».