top of page
“Climate Justice: A multi- stakeholder Challenge”

Το πρώτο event της καμπάνιας μας «WeForClimate», που πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

icons8-map-marker-30.png

Βας.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 10671, Αθήνα 

16 Απριλίου 2022, 18:00

“Climate Justice”, το πρώτο event της καμπάνιας «WeForClimate»

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του WeFor για το έτος 2022 “ WeForClimate”, η πρώτη δράση με τίτλο  “Climate Justice: A multi- stakeholder Challenge”, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ίδρυμα Θεοχαράκη στο αμφιθέατρο του ιδρύματος στο υπόγειο, στις 16 Απριλίου και ώρα 18:00. Οι συμμετέχοντες ήταν νέες και νέοι επαγγελματίες, φοιτητές και εκπρόσωποι οργανισμών που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή.

Η εκδήλωση είχε τη μορφή Town Hall Meeting και είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να μιλήσουν: 

Η συνιδρύτρια του Women On Top, Στέλλα Κάσδαγλη, για τον τρόπο που επηρεάζει η κλιματική κρίση και η κλιματική αλλαγή στις  διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, με περισσότερη έμφαση στη Γυναίκα.

Ο υπεύθυνος του τμήματος Policy & Finance της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης Enaleia, Νικόλας Θεράπος, για τους τρόπους που μπορούν να συμβάλλουν εταιρείες και φορείς της κοινωνίας των πολιτών στις πράσινες πρακτικές.

Προσδοκούμε η εκδήλωση αυτή να δώσει τη μορφή στις επερχόμενες δράσεις μας και την πρέπουσα σημασία στη θεματική καθώς και ένα σημείο συνάντησης ανθρώπων που προσεγγίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από διαφορετικές οπτικές – οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, πολιτειακοί φορείς, ιδιώτες που πρωτοστατούν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής– και οι οποίοι μπορούν να φτάσουν συνεργαζόμενοι σε πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις μέσω γόνιμων συζητήσεων. Στόχος μας: η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κατάληξη σε στέρεες λύσεις.

Climate Justice 1.jpg
Ομιλητές

Γνωρίστε τους ομιλητές μας

WeFor Climate Justice event.jpg

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συνιδρύτρια του Women On Top, καθώς επίσης και συγγραφέας, μεταφράστρια και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. 

Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την άρση των εμποδίων που ακόμα και σήμερα συναντούν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, την κοινωνική ενεργοποίηση και τη δημιουργική χρήση των ψηφιακών μέσων. 

Είναι συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Τα βιβλία της Κοιλίτσα.com, Ήθελα μόνο να χωρέσω και η σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Ο Νίκος Θεράπος είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά και την Ανάλυση Δημοσίων Πολιτικών στο Bocconi University. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ενώ τα ενδιαφέροντα του εστιάζουν στις Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Πολιτικές. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

WeFor Climate Justice event (1).jpg
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Θεοχαράκη
logo-gr-simple-b.png
Χορηγοί
In Kind
logo2.png
Climate Summit

Στις 28 & 29 Μαΐου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο  Παγκράτι, το WeFor θα πραγματοποιήσει την διήμερη διάσκεψη  “WeForClimate Summit”, στο πλαίσιο της καμπάνιας του οργανισμού  WeForClimate για το έτος 2022, υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Οι δύο αυτές ημέρες θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης  κυβερνητικών αξιωματούχων, προσωπικοτήτων του ιδιωτικού  τομέα  και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών με στόχο να  μιλήσουμε για μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της γενιάς  μας, την κλιματική αλλαγή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  κος Κώστας Σκρέκας, ,η πρώην διευθύντρια του SolidarityNow, κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο Γενικός Διευθυντής κλάδου χαλκού, ΕΛΒΑΛ – ΧΑΛΚΟΡ,  Πρόεδρος Σ.Β.Σ.Ε., κος  Πάνος Λώλος, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και  Δημοσίων Σχέσεων, Coca-  Cola Τρία Έψιλον, κα Αγγελική  Πατρούμπα, η κα. Αλεξάνδρα  Σδούκου Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείυο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η κυρία Εμμανουέλα Δούση η οποία κατέχει την  έδρα  UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία. 

Τον συντονισμό αναλαμβάνουν του διημέρου θα αναλάβει  ο  Γιώργος  Ευγενίδης, Δημοσιογράφος στο κανάλι Star, ενώ των    επιμέρους συζητήσεων οι Γιάννης Παντζόπουλος, Δημοσιογράφος   Lifo και  Θοδωρής Γεωργακόπουλος, General Director «Διανεοσις».

Σάββατο 28 Μαΐου, ώρα προσέλευσης 16:30

Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα προσέλευσης 19:00 

Asset 1_4x copy.png

Ερατοσθένους 13, Παγκράτι 

28 & 29 Μαΐου, 16:30 και 17:00

Υπό την Αιγίδα
Ο Χώρος
Οι Ομιλητές
Γνωρίστε τους ομιλητές μας
Κώστας Σκρέκας.jpg
Κώστας Σκρέκας

Ο Κώστας Σκρέκας κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, University of Birmingham, UK).

Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις.  
Στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη ξανά πρώτος σε ψήφους Βουλευτής.

Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2015.
Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στις 5 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εμμανουέλα Δούση.jpg
Εμμανουέλα Δούση

Η Εμμανουέλα Δούση είναι Καθηγήτρια διεθνών θεσμών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, όπου διδάσκει, εκτός άλλων, μαθήματα για την Διεθνή και Ευρωπαϊκή Προστασία του Περιβάλλοντος καθώς και την Κλιματική Διπλωματία.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά στο ΕΚΠΑ και στη Σορβόννη στο Παρίσι. Η ενασχόλησή της με το περιβάλλον ξεκινά ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια, όταν μετά το πρώτο μεταπτυχιακό της στο διεθνές δίκαιο, απέκτησε δεύτερο στο δίκαιο περιβάλλοντος. Έκτοτε τα θέματα προστασίας περιβάλλοντος αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα των ερευνητικών της ενδιαφερόντων. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της εστιάζει στον ρόλο του διεθνούς δικαίου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής  (Διεθνές δίκαιο και διπλωματία της κλιματικής αλλαγής, Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 2020).

 Είναι μέλος της διεθνούς Επιτροπής της IUCN για το δίκαιο περιβάλλοντος, της επιτροπής της International Law Association για τον ρόλο του διεθνούς δικαίου στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και του Εθνικού Συμβουλίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. 

Πάνος Λώλος.jpg
Πάνος Λώλος 

Ο κ. Πάνος Λώλος γεννήθηκε το 1972.  Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ έλαβε Μaster of Arts από το North Carolina State University των ΗΠΑ και MBA από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 

Από το 2001 εργάζεται στο χώρο της βιομηχανίας έχοντας θητεύσει σε θέσεις που αφορούν τις πωλήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. –κορυφαίου παραγωγού που εξειδικεύεται στην παραγωγή και την διανομή προϊόντων χαλκού με δυναμική εμπορική παρουσία στις Ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αγορές.  Tο 2020 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. ενώ σήμερα κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή του Κλάδου Χαλκού της ίδιας εταιρείας.

Ο κ. Λώλος είναι πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., μέλος των Δ.Σ. της SOFIA MED A.D., της ΕΑΝΕΠ-Ο.Α. Α.Ε., της ΕΔΕΠ-Ο.Α. Α.Ε., του ΣΕΒ -στου οποίου την Επιτροπή Εξωστρέφειας προεδρεύει- και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, ενώ είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Πέραν των θεματικών που σχετίζονται με την βιομηχανία, οι δημόσιες παρεμβάσεις του και η αρθρογραφία του στα ελληνικά και τα αγγλικά σχετίζονται με την οικονομία και τις ρυθμιστικές πολιτικές.

Αντιγόνη Λυμοεράκη.jpg
Αντιγόνη Λυμπεράκη

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει σπουδάσει οικονομικά (πτυχίο από Πανεπιστήμιο Αθηνών) και οικονομική ανάπτυξη (M.Phil και Ph.D. από Πανεπιστήμιο Sussex). Ήταν βουλευτής (Β’ Αθηνών) με το Ποτάμι το 2015 και το 2019. Από το 2017 μέχρι την άνοιξη του 2022 ήταν Γενική Διευθύντρια στη ΜΚΟ SolidarityNow με έντονη δραστηριότητα στην υποδοχή και ένταξη των προσφύγων. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ActionAid Hellas και μέλος του ΔΣ μέχρι το 2015. Από το 2019 είναι μέλος του ΔΣ της οργάνωσης The Home Project. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Κρήτης, στο City University of New York (Queen’s College), στην École des Hautes Études en Sciences Sociales (στο Παρίσι) και στο London School of Economics.

Τα ερευνητικά της αντικείμενα και οι δημοσιεύσεις της περιστρέφονται γύρω από θέματα φύλου, μετανάστευσης και γήρανσης. Είναι εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ισότητας φύλων, και της Παγκόσμιας τράπεζας σε θέματα μακροβιότητας και μακροχρόνιας φροντίδας. Είναι επιστημονική υπεύθυνη της Ελληνικής ομάδας στην Ευρωπαϊκή Έρευνα για την Υγεία, τη Μακροβιότητα και τη Συνταξιοδότηση (SHARE) από το 2004.

Γεώργιος Τριανταφύλλου.jpg
Γεώργιος Τριανταφύλλου

Ο κ, Γεώργιος Τριανταφύλλου γεννήθηκε το 1982. Έχει διπλό πτυχίο Οικονομικών και Ιστορίας από το Brandeis University και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το MIT Sloan School of Management. Πριν ενταχθεί στην Εταιρεία, εργάστηκε για 13 χρόνια στον τομέα Επενδυτικής Στρατηγικής της Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, εστιάζοντας στον τομέα της ενέργειας, ενώ διετέλεσε επικεφαλής της τραπέζης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εργάζεται στην Εταιρεία από τον Ιούλιο 2021.

Ηρακλής Μοσκώφ.jpg
Ηρακλής Μοσκώφ

Ο Ηρακλής Μοσκώφ σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Λονδίνο και είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του London School of Economics, με εξειδίκευση στην πολιτική κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας. Από το 2001 εργάζεται ως Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Ανθρώπινης Ασφάλειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το 2013, κατά εφαρμογή σχετικής Οδηγίας της ΕΕ για την σύσταση εθνικών συντονιστικών μηχανισμών Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων, ορίστηκε Επικεφαλής του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων. Έκτοτε υλοποιεί τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία των θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων, του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2018 – 2022, καθώς και των “Δράσεων για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων” του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020” του ΕΣΠΑ.

Αγγελική Πατρούμπα.jpg
Αγγελική Πατρούμπα

H Αγγελική Πατρούμπα είναι Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Ελλάδα και Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca Cola HBC, από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της Coca-Cola Company διεθνώς και παρουσία σε 28 χώρες.

Έχει την ευθύνη για την εκπροσώπηση των θέσεων της εταιρείας, τη διαχείριση των σχέσεων με κοινωνικούς εταίρους και ΜΜΕ, καθώς και για τα εταιρικά προγράμματα για την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μέχρι την ένταξή της στην εταιρεία, είχε την ευθύνη της Εταιρικής Επικοινωνίας για την Ελλάδα στην εταιρεία Lafarge (2007 – 2014), όπου οργάνωσε τις τοπικές δεσμεύσεις και σχέδιο δράσης για του Στόχους Αειφορίας της εταιρείας, ενώ προηγουμένως κατείχεδιαδοχικά τις θέσεις Corporate Relations Manager στη Diageo, Eastern Europe και Continental Europe, με ευθύνη για προγράμματα υπεύθυνης κατανάλωσης σε χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Χριστίνα Δεληγιάννη.jpg
Χριστίνα Δεληγιάννη

Η Χριστίνα Δεληγιάννη είναι υπεύθυνη για θέματα δημόσιας πολιτικής στο Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ενός διεθνούς οργανισμού με στάτους Μόνιμου Παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
 

Το 2018 συνέδραμε στο σχεδιασμό του Verimpact, του πρώτου ελληνικού διαδικτυακού εργαλείου και μεθοδολογίας αξιολόγησης για το ESG, ενώ το 2021 συνίδρυσε το ESG Greece. Δίδαξε Αγγλική Φιλολογία και Μετάφραση στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών,  και υπηρέτησε ως Προϊσταμένη στο γραφείο του Κοσμήτορα της Βουλής και ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και στις πρεσβείες των ΗΠΑ και Αυστραλίας.

Αχιλλέας Ιωακειμίδης.jpg
Αχιλλέας Ιωακειμίδης

Ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης τον Οκτώβριο του 2021 ανέλαβε τη νέα Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕΗ ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε διατελέσει σύμβουλος Διοίκησης της ΔΕΗ σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ESG. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
 

Έχει διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών με αντικείμενο τη διαμόρφωση της εικόνας του κράτους διεθνώς, την αντιμετώπιση των κυβερνο-επιθέσεων και των «ψευδών» ειδήσεων και τη συνεργασία του κράτους με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το 2008 συμμετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία που επεξεργάστηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα την Έκθεση Stern με θέμα «Τα Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής» ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Ζήτα, που είχε σκοπό την ανάπτυξη δεικτών για την αξιολόγηση της κρατικής εξουσίας και διοίκησης με όρους ποιότητας, αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας.

Οι Συντονιστές μας
Θοδωρής Γεωργακόπουλος.jpg
Θοδωρής Γεωργακόπουλος

Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Είναι Editorial Director της διαΝΕΟσις, ενός ανεξάρτητου, μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού με έδρα την Αθήνα. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα “Καθημερινή” και έχει γράψει πέντε βιβλία.

Γιάννης Πανταζόπουλος.jpg
Γιάννης Πανταζόπουλος

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος γεννήθηκε το 1984. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2008 έχει εργαστεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ως δημοσιογράφος και από το 2014 αποτελεί βασικό μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της έντυπης και ηλεκτρονικής «LiFO».

Έχει επιμεληθεί τεύχη ειδικού περιεχομένου της έντυπης LiFO ενώ έχει πάρει συνεντεύξεις από τις κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Παρουσιαστής μας
Γιώργος Ευγενίδης.jpg
Γιώργος Ευγενίδης

Ο Γιώργος Ευγενίδης γεννήθηκε το 1995. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 2013 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Βερολίνο, ενώ παράλληλα δούλεψε ως δημοσιογράφος. Το 2018 έκανε το μεταπτυχιακό του στις Βρυξέλλες, στα Νέα Μέσα και την Επικοινωνία. Από το 2021 ανήκει στο δυναμικό του Star, όπου παρουσιάζει το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ και σχολιάζει την επικαιρότητα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Συνεργάζεται με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και το protothema.gr. Από το 2019 ως το 2021 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον ΣΚΑΪ 100,3 παρουσιάζοντας εκπομπές, δελτία ειδήσεων και καλύπτοντας το πολιτικό ρεπορτάζ. 

Οι Χορηγοί μας
Θερμοί υποστηρικτές του Climate Summit
Platinum
Silver
Logo_SE_Green_CMYK (print).png
ELVALHALCOR_SEGMENT COPPER_ENG (002).png
In Kind
Screenshot_2023-02-08_at_5.55.54_PM-removebg-preview.png
papoutsanis_logo-removebg-preview.png
Screenshot_2023-02-08_at_5.58.02_PM-removebg-preview.png
bottom of page